Budgetteren

Besparen op loonkosten

Bedrijven die gebruik maken van Online Planning hebben al kunnen besparen op loonkosten. Direct inzicht in loonkosten en een scherp budget tijdens een planning maken helpen hierbij.

Referentie supermarkt ondernemer met 19 medewerkers:
“Als een van de eerste winkels die hiermee mocht werken heb ik het nog vrij lang laten liggen, pas 15 weken geleden ben ik er echt mee begonnen. Nu heb ik spijt dat ik niet eerder gestart ben met het werken met Online Planning, dit programma heeft mij op deze 15 weken al €3500,- opgeleverd!”

Kostengericht personeel planning maken

Online Planning geeft tijdens het maken van een personeel planning direct inzicht in de loonkosten per week. De loonkosten vind u naast het door u bepaalde budget voor de betreffende week en geeft zo in één oogopslag een duidelijk beeld van de huidige situatie binnen u bedrijf.

Budgetteren per afdeling of filiaal
Per afdeling of filiaal kan gekozen worden of er begroot wordt op uren of loonkosten. Als beide methoden van budgetteren worden ingevuld zal direct, door de software, een Kost-Prijs-Uur (KPU) factor worden berekend. (KPU = Loonkosten / Uren) Als alle afdelingen of filialen werken met een budget dan verschijnt automatisch een totaal budget voor het gehele bedrijf en wat de gevolgen zijn voor het gehele bedrijf.

KPU factor realtime zichtbaar
Als planners een personeel planning maken hebben zij zicht op de begrote en actuele Kost-Prijs-Uur (KPU) factor die geldt voor deze afdeling of het filiaal. Planners kunnen hiermee gemotiveerd worden om gericht op loonkosten een planning te maken. Het wordt een motivatie om het verschil in KPU en loonkosten groen te krijgen, dit betekent dat de afdeling of het filiaal opnieuw gaat besparen op loonkosten!

Plannen naar een KPU met Online Planning