Routine in dagelijkse werkzaamheden aanbrengen

Als ondernemer is routine in dagelijkse werkzaamheden aanbrengen erg belangrijk. Veel taken komen in een vast patroon terug, steeds meer van deze taken zijn tegenwoordig ook op internet uit te voeren. Denk hierbij aan: “Bankzaken, e-mail lezen, personeelsplanning, het nieuws lezen enz”. Voor alles is er een eigen website en het aantal openstaande schermen is niet meer te overzien. 

U kunt heel eenvoudig en snel routine aanbrengen in deze werkzaamheden door uw internetbrowser optimaal te gebruiken. Er zitten veel verborgen functies in de moderne browsers waar niet iedereen van op de hoogte is. Om routine in uw dagelijkse taken aan te brengen gaan we gebruik maken van tabbladen. Elke taak die u op internet dient uit te voeren maken we een tabblad voor aan. Als u deze tabbladen netjes afwerkt kunt u geen taken meer vergeten. Onderstaand ziet u een paar eenvoudige stappen volgen om snel op weg te gaan. We maken hierbij gebruik van de browser Google Chrome.

 1. Zorg dat u Google Chrome heeft geinstalleerd op uw computer, u kunt de laatste versie hier downloaden: Google Chrome Downloaden
 2. Type het volgende in de adresbalk: chrome://settings/startup#opstarten u komt nu direct in het juiste schermom de instellingen in te voeren. Als het goed is ziet u nu het volgende scherm:

  Instellingen

  Instellingen

 3. Voer nu de link in van de pagina die u wilt toevoegen, bijvoorbeeld uw Online-Planning applicatie. Nadat u deze heeft toegevoegd drukt u buiten het invoerveld of op TAB, daarna kunt u nog meerdere websites toevoegen.
 4. Na het invullen kan het er als volgt uitzien, klik daarna op “OK”:

  Instellingen gevuld

  Instellingen gevuld

 5. Sluit nu uw browser af en start deze opnieuw op, als alles gelukt is krijgt u een browser met direct 4 tabbladen met de standaard websites die u altijd bezoekt. U kunt de volgorde wijzigen door met de linker muisknop een website geselecteerd te houden en deze verslepen. Zet deze in de volgorde dat u deze verwerkt en u kunt van links naar rechts door de dag uw werkzaamheden uitvoeren op internet. Bent u klaar in het desbetreffende tabblad? Sluit deze dan eenvoudig met het kleine kruisje in het tabblad.