Personeelsplanning, rooster der gewoonte of stuurkans voor uw bedrijf?

Veel ondernemers/personeelsplanners die ons voor de eerste keer tegenkomen werken nog met een planning in Excel en zien veelal niet het nut van een rooster wat overal en altijd online beschikbaar is. De planning opstellen is in veel bedrijven iets wat gebeurt op de automatische piloot. Er hangt vaak een rooster op in de kantine en/of kantoor op basis van een planning in Excel en dat is het. Als het resultaat aan het eind van het jaar goed is, zijn we goed bezig. Er wordt weinig mee gestuurd en dat is jammer want het is één van de meest te beïnvloeden kostenposten die u als bedrijf heeft.

Door financieel retailspecialist Marshoek is onlangs breed uitgemeten dat het kostprijsuurloon in de supermarkt in het eerste kwartaal van 2012 met 14 procent is gestegen ( www.marshoek.nl ). De impact hiervan op de gemiddelde exploitatiebegroting is fors. Dit is niet de laatste stijging voor dit jaar, per 1 augustus 2012 stijgen de cao lonen nogmaals met 2 procent en jongeren krijgen er per 1 december ook nog eens 1,5 procent extra bij.

Dit dwingt een oplettende ondernemer toch tot extra aandacht voor zijn planning. Door deze eens kritisch tegen het licht te houden kan men wellicht meer besparen dan men in eerste instantie denkt. Door Online Planning wordt u constant geconfronteerd met de gegevens waar u uw bedrijf op kunt sturen. Wij vinden zelf het kostprijsuurloon een erg belangrijk gegeven, u ziet deze in uw planscherm dan ook direct staan. Als er iemand vervangen moet worden wegens ziekte of verlof kunt u zo direct zien wat de loonconsequentie is door het kiezen voor een ander personeelslid.

De begroting kan ook leidend zijn voor uw planning. In Online Planning wordt per week de begroting direct vergeleken met de kosten per week, zodat direct inzichtelijk is wanneer de begroting wordt overschreden. Constant de juiste cijfers in beeld hebben zorgt ervoor dat u alert blijft en de juiste keuzes maakt.

De meeste ondernemers die gestart zijn met een gratis proefperiode willen uiteindelijk nooit meer terug naar de planning in Excel (het inmiddels ouderwetse papiertje aan de muur). Het online verhaal zorgt ervoor dat het rooster en alle zaken daaromheen op één plaats samenkomen, ook voor uw personeel is dit erg prettig. Men heeft overal inzicht in het rooster en kan berichten van het werk lezen en verlof aanvragen. Voor de ondernemer/planner zorgt dit voor rust in de tent maar veel belangrijker nog, voor veel inzicht in de planning.

De interactie met de verschillende bedrijven maakt het voor ons buitengewoon interessant en uitdagend. We leren graag en proberen slimme ideeën altijd zo snel mogelijk te implementeren. Zo bouwen we steeds een sterkere webapplicatie die voor alle klanten meerwaarde heeft voor hun bedrijf.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Geef een reactie